REPORTAGE & INTERVJUER 2024
RYDS GLAS

HUVUDPARTNER. Sebastian Wigström är varumärkes- och hållbarhetschef på Ryds Glas, huvudpartner till A Sustainable Tomorrow.
– A Sustainable Tomorrow är en gemenskap med människor i olika typer av verksamheter som har samma målbild där man kan dra lärdom av varandra och dessutom få dragkraft till sina egna initiativ.

 

HELENA TINNERT

HUBBARRANGÖR. Helena Tinnert är grundare och vd för GoodGrowth som arrangerar en AST-hubb i Kalmar för andra året 2024.
– Ta vara på styrkan i den sårbarhet som A Sustainable Tomorrow bjuder in till, inte bara den digiloga konferensen, utan resan dit och inte minst vidare. 

ANDREAS MAGNUSSON

UNGDOMSAMBASSADÖR OCH PROGRAMLEDARE 2024. Andreas Magnusson är en ung klimataktivist, moderator och talare med bred erfarenhet kring klimat- och hållbarhetsfrågorna. Våren 2023 belönades Andreas med Kompassrosstipendiet av Konungens Stiftelse Ungt Ledarskap för sitt ledarskap och engagemang kring att göra klimatfrågorna mer greppbara.

MARIA WOLRATH SÖDERBERG

TALARE 2024. Maria Wolrath Söderberg är docent i retorik vid Södertörns högskola. Hon forskar och undervisar om hur människor resonerar när det gäller klimatomställning. Hon fokuserar på målkonflikter, spänningar och värdekrockar i relation till klimatförändringar och hållbarhet. Uppmärksammad sommarpratare i Sveriges Radio P1 2023.

GURGÎN BAKIRCIOGLU

KEYNOTE TALARE 2024. Gurgîn Bakircioglu, föreläsare och journalist, driver frågan om klimaträttvisa för Sveriges förorter och låginkomsttagare. Han betonar behovet av att lyssna på minoritetsgrupper och integrera deras kunskap för att skapa rättvisa och hållbara samhällen. Han uppmuntrar till socialt engagemang genom en stark närvaro i både traditionella och digitala medier.

KATA NYLÉN

Kata Nylén är legitimerad psykolog och medgrundare till Klimatpsykologerna. Hon har en bakgrund inom social hållbarhet och driver nu företaget Shift Collective som hjälper organisationer att utvecklas till resilienta modiga påverkansaktörer. Kata är A Sustainable Tomorrows expertrådgivare inom årets fokusområde 2024: Dissonans.

TIDIGARE REPORTAGE & INTERVJUER
EVA VATI

Eva Vati, vd och grundare av VERIFY Agency of Sweden, är expertrådgivare för årets fokusområde 2022: Halvvägs till 2030. Här ger hon sina bästa tips företag och organisationer som vill accelerera hållbarhetsomställningen.

CATARINA ROLFSDOTTER-JANSSON

Do Look Up! Det är titeln på A Sustainable Tomorrows hållbarhetskonferens den 17 maj på Nordic Sustainability Expo, Stockholmsmässan. Det är ju en blinkning till Netflix dundersuccé Don´t Look Up, men egentligen kunde det vara en återkommande beskrivning av vad A Sustainable Tomorrow vill och gör.

ISABELLE MCALLISTER

Hallå där Isabelle McAllister, vinnare av Erikshjälpen Second Hands utmärkelse Sveriges Second Hand Profil 2022 och moderator på A Sustainable Tomorrows scener den 18 maj på Nordic Sustainability Expo.

SARA NAZARI

Vi är väldigt glada att kunna presentera Sara Nazari som inledningstalare på Do Look Up! den 17 maj. Sara är en av Sveriges främsta spoken word-poeter. Hon har ett brett register och framförde bland annat tänkvärda texter under såväl Musikhjälpen 2021 som Melodifestivalen 2022. Hon studerar även till jurist.

DESIGNIT

Den strategiska designbyrån Designit ansvarar för att utforma deltagarupplevelsen kring allt som händer utanför scenen på konferensen Do Look Up! den 17 maj. Det är ofta just i “mellanrummen” på konferenser som man får tid att reflektera och möta andra människor. Design Director Maria Björklund berättar mer om vad deltagarna kan förvänta sig.

FOR A BETTER DAY

FC Rosengård och Tim Bergling Foundation har ingått ett samarbete kring psykisk hälsa. Med gemensamma krafter vill organisationerna göra skillnad för barn och ungas mående där FC Rosengård använder fotbollen som sitt verktyg och Tim Berling Foundation använder Tims musikaliska arv som sitt.

MALIN EKLUND

Malin Eklund, HR- och hållbarhetsdirektör på Reitan Convenience Sverige, håller en gemensam föreläsning med Elin Enfors-Kautsky, vd och grundare av Prosperous Planet, på konferensen Do Look Up! den 17 maj. De tar avstamp i den senaste hållbarhetsforskningen för att visa hur företag kan vända hållbarhetsrelaterade affärsrisker till nya affärsmöjligheter. Hur detta går till i praktiken illustreras med caset Reitan Convenience Sverige som står bakom varumärkena Pressbyrån och 7-Eleven.

ANDERAS FOLLÉR

Andreas Follér, hållbarhetschef Scania och utsedd till Sveriges bästa hållbarhetschef 2021, intervjuas på scen av Catarina Rolfsdotter-Jansson under konferensen Do Look Up! den 17 maj på Nordic Sustainability Expo, Stockholmsmässan.

 

 

PER ESPEN STOKNES

Per Espen Stoknes, psykolog och världsledande expert på hållbarhet, ger en keynote-föreläsning om kognitiv dissonans på A Sustainable Tomorrows konferens Do Look Up! den 17 maj på Nordic Sustainability Expo, Stockholmsmässan.

 

 

POLARIUM

Polarium är partner till A Sustainable Tomorrow i samband med konferensen Do Look Up! den 17 maj på Nordic Sustainability Expo, Stockholmsmässan. Här berättar affärsutvecklingschef Maha Bouzeid om fördelarna med Polariums smarta energilagringslösningar.

 

 

PROSPEROUS PLANET

Prosperous Planet är partner till A Sustainable Tomorrow i samband med konferensen Do Look Up! den 17 maj på Nordic Sustainability Expo, Stockholmsmässan. Här berättar grundaren Elin Enfors-Kautsky om behovet av systemperspektiv och regenerativ affärslogik för att lyckas med hållbarhetsomställningen.

 

 

HEIMSTADEN

Heimstaden är partner till A Sustainable Tomorrow i samband med konferensen Do Look Up! den 17 maj på Nordic Sustainability Expo, Stockholmsmässan. Här berättar hållbarhetschef Katarina Skalare om företagets hållbarhetsarbete.

 

 

GUSTAF SKARSGÅRD & JOHAN M. REUNANEN

Den 17 maj arrangerar A Sustainable Tomorrow konferensen Do Look Up! på Nordic Sustainability Expo, Stockholmsmässan. Gustaf Skarsgård och Johan M. Reunanen håller en föreläsning med titeln ”I tolfte timmen – två tillfrisknande alkoholister filosoferar kring kopplingen mellan beroendesjukdomen och klimatkrisen”.

 

 

CORDIAL

Cordial är ett ledande managementkonsultbolag inom affärsutveckling och affärsarkitektur. Bolaget har 50 anställda som genom rådgivning, utbildning och events överbryggar gapet mellan strategi, struktur och kultur för att frigöra kundens fulla potential och skapa hållbara resultat.

 

 

anr+1

anr+1 är en kreativ kommunikationsbyrå med över 20 års erfarenhet av att skapa resultat för olika kunder och varumärken genom innovation, affärsutveckling och kreativ kommunikation som berör och påverkar beteenden.

 

 

Öresundskraft

Öresundskraft är ett energi- och kommunikationsföretag i Nordvästra Skåne, som ägs av Helsingborgs stad. Företaget är med och lägger grunden för framtidens hållbara och digitaliserade samhälle.

 

 

Resurs bank

Henrik Linder är nordisk hållbarhetschef på Resurs Bank. Företagets hållbarhetsarbete omfattar många sociala och ekonomiska aspekter som bidrar till att främja en hållbar livsstil. En grundläggande del är ansvarsfull kreditgivning.

 

 

Camilla Wieslander

Camilla Wieslander är vd på Skanska Öresund. De tar nya hållbarhetssteg i varje byggprojekt för att bidra till det globala målet om Hållbara städer och samhällen.

 

 

Annelie Johansson

Annelie Johansson har en lång och framgångsrik karriär inom näringslivet, bland annat som vd för Yves Rocher i Norden. 2016 grundade hon Happy Economy som mäter, tränar och utvecklar lycka hos företag.

 

Ted Bergdahl

Ted Bergdahl är varumärkesstrateg med ansvar för PR och public affairs på kommunikationsbyrån Infab. Här tipsar han om vad man ska tänka på för att skapa en framgångsrik hållbarhetskommunikation.

 

Ingemar Queckfeldt

Ingemar Queckfeldt ansvarar för marknadsföring och sponsring hos kabel- och anläggningsföretaget Akea. Han stor erfarenhet av föreningslivet, bland annat som marknadschef i Eskilsminne IF, och ser en stor hållbarhetspotential i ett ökat samarbete mellan företag och föreningsliv.

 

Julia Wikström

Julia Wikström är grundare av foodtech-bolaget Snömoln som hjälper till att minska matsvinnet i livsmedelskedjan. 2019 prisades företaget av Ideon Innovation i en innovationstävling med fokus på de globala målen.

Mattias Weinhandl

Mattias Weinhandl är tidigare hockeyproffs och numera entreprenör/affärsängel med stort hållbarhetsengagemang.

Alexander Hjertström

Alexander Hjertström är en av grundarna till Airinum som utvecklar och tillverkar andningsmasker som skyddar användaren mot luftföroreningar.

Anna Bruun Månsson

Anna Bruun Månsson är grundare och vd på konsultbyrån TomorrowToday. Hon har mer än 15 års erfarenhet av rådgivning för företag inom CSR/hållbarhet, med specialistkompetens inom hållbarhetsredovisning.

JAKOB GELBERG

Jakob Gelberg är en av grundarna bakom välgörenhetsappen Bigheart. Han har utsetts till supertalang av Veckans affärer och hållbarhetstalang av Aktuell hållbarhet.

CATARINA ROLFSDOTTER-JANSSON

En av krafterna bakom A Sustainable Tomorrow är journalisten, författaren, föreläsaren och moderatorn Catarina Rolfsdotter-Jansson, som i hela sitt yrkesliv arbetat med hållbarhet.

JAKOB TROLLBÄCK

Tillsammans med sina kollegor i New York och Stockholm har Jakob Trollbäck tagit fram den grafiska profilen för FN:s 17 Globala Mål som världens länder enats kring för utrota svält och fattigdom och samtidigt skapa en hållbar framtid för vårt jordklot och alla de människor som lever här.

LOUISE KÖNIG

Coops tidigare hållbarhetschef Louise König utsågs till Sveriges bästa hållbarhetschef 2017. Utmärkelsen delas ut baserat på fyra kriterier; åstadkommen affärsnytta, hållbarhetsnytta, ledarskap samt nytänkande och innovation.

STAFFAN HANSÉN

Trots att hållbarhetsarbete står högt på agendan i de allra flesta företag idag, missar de stora statliga bolagen att ställa hållbarhetskrav när anställdas pensioner ska placeras. Staffan Hansén, VD på SPP, pratar om hållbarhetsarbetets blinda fläck.