Designit

Den strategiska designbyrån Designit ansvarar för att utforma deltagarupplevelsen kring allt som händer utanför scenen på konferensen Do Look Up! den 17 maj. Det är ofta just i “mellanrummen” på konferenser som man får tid att reflektera och möta andra människor. Design Director Maria Björklund berättar mer om vad deltagarna kan förvänta sig.
Maria Björklund, Design Director, Designit

Vilka är Designit och vad jobbar ni med?

– Designit är en global, strategisk design- och innovationsbyrå som har ett stort fokus på hållbar transformation. Tillsammans med våra kunder designar vi produkter, tjänster och organisationer som har positiv inverkan på människor, planet och affär.

Vad kan konferensdeltagarna förvänta sig den 17 maj?

– Konferensdeltagarna kan förvänta sig en dag som ger avtryck och berör. Förutom alla fantastiska talare på scenen, vill vi skapa en upplevelse där vi vänder fokus inåt och gör hållbarhet till något personligt. I slutänden startar ju all förändring med oss själva som individer. Vi vill också passa på att skapa både väntade och oväntade möten mellan människor nu när vi äntligen kan ses igen. Ur dessa möten kan de mest spännande diskussioner och samarbeten växa fram. Slutligen vill vi genom dagen stärka dig som ledare i att agera. Rätt tid är nu!

Hur kan strategisk design bidra till en hållbar framtid?

– En utmaning vi ser hos många organisationer idag är att de vill väldigt mycket, men ofta är sämre på att agera. Själva kärnan i strategisk design handlar om att formulera och översätta storslagna ambitioner till konkreta upplevelser som gör skillnad. Det gör vi först och främst genom att ta utgångspunkt i mänskliga behov och drivkrafter, och designar lösningar som förändrar beteenden. En viktig del av designprocessen är att samskapa lösningar med medarbetare och experter för att få in olika perspektiv och ge ägandeskap för hållbarhet i alla delar av organisationen. Slutligen är kreativitet och prototypande otroligt viktiga ingredienser som strategisk design kan bidra med i skiftet till en hållbar framtid. När vi visualiserar en alternativ framtid, då börjar det hända grejer på riktigt!