REPORTAGE & INTERVJUER
anr+1

anr+1 är en kreativ kommunikationsbyrå med över 20 års erfarenhet av att skapa resultat för olika kunder och varumärken genom innovation, affärsutveckling och kreativ kommunikation som berör och påverkar beteenden.

 

 

Öresundskraft

Öresundskraft är ett energi- och kommunikationsföretag i Nordvästra Skåne, som ägs av Helsingborgs stad. Företaget är med och lägger grunden för framtidens hållbara och digitaliserade samhälle.

 

 

Eva Brike

Eva Brike är HR- och hållbarhetschef på Resurs Holding. Företagets hållbarhetsarbete omfattar många sociala och ekonomiska aspekter som bidrar till en hållbar livsstil. En grundläggande del är ansvarsfull kreditgivning.

 

 

Camilla Wieslander

Camilla Wieslander är vd på Skanska Öresund. De tar nya hållbarhetssteg i varje byggprojekt för att bidra till det globala målet om Hållbara städer och samhällen.

 

 

Annelie Johansson

Annelie Johansson har en lång och framgångsrik karriär inom näringslivet, bland annat som vd för Yves Rocher i Norden. 2016 grundade hon Happy Economy som mäter, tränar och utvecklar lycka hos företag.

 

Ted Bergdahl

Ted Bergdahl är varumärkesstrateg med ansvar för PR och public affairs på kommunikationsbyrån Infab. Här tipsar han om vad man ska tänka på för att skapa en framgångsrik hållbarhetskommunikation.

 

Ingemar Queckfeldt

Ingemar Queckfeldt ansvarar för marknadsföring och sponsring hos kabel- och anläggningsföretaget Akea. Han stor erfarenhet av föreningslivet, bland annat som marknadschef i Eskilsminne IF, och ser en stor hållbarhetspotential i ett ökat samarbete mellan företag och föreningsliv.

 

Julia Wikström

Julia Wikström är grundare av foodtech-bolaget Snömoln som hjälper till att minska matsvinnet i livsmedelskedjan. 2019 prisades företaget av Ideon Innovation i en innovationstävling med fokus på de globala målen.

Mattias Weinhandl

Mattias Weinhandl är tidigare hockeyproffs och numera entreprenör/affärsängel med stort hållbarhetsengagemang.

Alexander Hjertström

Alexander Hjertström är en av grundarna till Airinum som utvecklar och tillverkar andningsmasker som skyddar användaren mot luftföroreningar.

Anna Bruun Månsson

Anna Bruun Månsson är grundare och vd på konsultbyrån TomorrowToday. Hon har mer än 15 års erfarenhet av rådgivning för företag inom CSR/hållbarhet, med specialistkompetens inom hållbarhetsredovisning.

JAKOB GELBERG

Jakob Gelberg är en av grundarna bakom välgörenhetsappen Bigheart. Han har utsetts till supertalang av Veckans affärer och hållbarhetstalang av Aktuell hållbarhet.

CATARINA ROLFSDOTTER-JANSSON

En av krafterna bakom A Sustainable Tomorrow är journalisten, författaren, föreläsaren och moderatorn Catarina Rolfsdotter-Jansson, som i hela sitt yrkesliv arbetat med hållbarhet.

JAKOB TROLLBÄCK

Tillsammans med sina kollegor i New York och Stockholm har Jakob Trollbäck tagit fram den grafiska profilen för FN:s 17 Globala Mål som världens länder enats kring för utrota svält och fattigdom och samtidigt skapa en hållbar framtid för vårt jordklot och alla de människor som lever här.

LOUISE KÖNIG

Coops tidigare hållbarhetschef Louise König utsågs till Sveriges bästa hållbarhetschef 2017. Utmärkelsen delas ut baserat på fyra kriterier; åstadkommen affärsnytta, hållbarhetsnytta, ledarskap samt nytänkande och innovation.

STAFFAN HANSÉN

Trots att hållbarhetsarbete står högt på agendan i de allra flesta företag idag, missar de stora statliga bolagen att ställa hållbarhetskrav när anställdas pensioner ska placeras. Staffan Hansén, VD på SPP, pratar om hållbarhetsarbetets blinda fläck.