page-header

DIGILOG KONFERENS 15/9 2023

Nordens största digiloga hållbarhets- och framtidskonferens

A Sustainable Tomorrow jubilerar den 15 september 2023 då vi genomför vårt tionde stora arrangemang. Vi kommer att samla en rad starka profiler som belyser olika aspekter av årets fokusområde; Disruption. Se alla talare nedan! Vi lanserar även ett nytt TV-format med målet att nå 20.000 personer från samhällets alla sektorer via hubbar i hela Norden.

Under 2023 och vårt jubileumsarrangemang är målet att ge kunskap om vad disruption innebär och hur disruptivt tänkande kan appliceras på olika verksamheter. Vi har inte tid att ta små steg, det är bara sju år kvar till 2030. Nu är det dags för disruption, som är årets fokusområde. Det är dags att etablera nya arbetssätt och affärsmodeller. Nya samarbeten. En växel till efter innovation. Disruption är ett sätt att göra saker radikalt annorlunda, det kan röra sig om detaljer eller om helheter, om affärsmodeller såväl som politik. Det disruptiva tankesättet kan appliceras på allt från inkludering till produktinnovation och har internationellt visat sig ge stor affärsnytta.

Konferensen produceras i samarbete med våra strategiska partners Byrå Femtiotvå och Studio e.

Preliminärt program 15 september

09.00 Sändningen startar
09.12–09.23 Sara Nilsson Lööv, Christofer Laurell och Katarina Blomkvist
09.23–10.08 Johan Rockström (engelska)
10.14–10.19 Matilda Machacek och Henrik Linder
10.24–11.04 Märtha Rehnberg
11.04–11.34 Fika
11.42–12.17 Linnéa Claeson
12.24–12.54 Fredrik Reinfeldt
12.54–13.02 Fredrik Reinfeldt, Märtha Rehnberg och Linnéa Claeson
13.10 Sändningen avslutas

Årets keynote talare

Foto: M. Axelsson/Azote
Johan Rockström
Professor och klimatexpert

Johan Rockström är professor i miljövetenskap och chef för Potsdam Institute for Climate Impact Research, världens ledande centrum för klimat- och hållbarhetsforskning. Han förklarar varför Disruption är nödvändigt för att undvika en planetär kollaps.

Foto: Carsten Lundager
Märtha Rehnberg
Medgrundare av DareDisrupt

Märtha Rehnberg är en visionär entreprenör med omfattande klimatengagemang. Som vår expertrådgivare ger hon en djupare förståelse för årets fokusområde Disruption.

Fredrik Reinfeldt
Rådgivare

Fredrik Reinfeldt är en återkommande och mycket uppskattad föreläsare hos A Sustainable Tomorrow. Han ger en global omvärldsanalys kopplad till årets fokusområde Disruption.

Foto: Julia Lönnborg
Linnéa Claeson
Samhällsdebattör

Linnéa Claeson är en prisbelönt föreläsare, jurist, tvåfaldig handbollsvärldsmästare och människorättsförsvarare. Hon talar med stor karisma om viktiga ämnen som mod, medmänsklighet och mångfald.

Tvärsektoriell trio diskuterar Disruption

A Sustainable Tomorrow 2023 inleds med ett tvärsektoriellt samtal om årets fokusområde Disruption med tre starka representanter från civilsamhället, näringslivet och akademin.

 • Sara Nilsson Lööv är legitimerad psykolog, klimataktivist och en av initiativtagarna till Rebellmammorna. Med klimatpsykologisk kunskap som bas stöttar hon människor i att känslomässigt ta till sig klimatkrisens innebörder och gå till konkret, effektiv och långsiktigt hållbar handling.
 • Dr. Christofer Laurell är Senior Vice President of Research and Public Affairs på Einride, ett svenskt teknikföretag som utvecklar och tillhandahåller transportlösningar baserade på elektriska och autonoma fordon, vilket driver övergången till hållbara transporter.
 • Dr. Katarina Blomkvist har mer än 15 års erfarenhet av akademiska studier om disruptiv innovation och intraprenörskap vid Uppsala universitet. Hon är grundare av Daily Innovation, ett företag specialiserat på innovationskraft med rötterna djupt rotade i forskning.

Goda exempel från näringslivet

 • Matilda Machacek, Vice President Offshore Development Nordics, RWE Renewables
 • Henrik Linder, Resurs, nordisk hållbarhetschef, Resurs Bank

Årets programledare

 • Catarina Rolfsdotter-Jansson, moderator och innehållsansvarig
  Programledare, moderator, föreläsare och författare med internationellt perspektiv. Catarina är en av de mest erfarna kommunikatörerna inom området hållbar utveckling i Sverige. Ordförande för tankesmedjan Global Utmaning, talesperson i klimatorganisationen Våra barns klimat och medgrundare till den internationella klimatkoalitionen Our Kids’ Climate.
 • Noura Berrouba, co-moderator
  Noura är ordförande för LSU – Sveriges ungdomsorganisationer som är intresse-, samarbets- och paraplyorganisationen för barn- och ungdomsorganisationer i Sverige. Hon är Future Thinker i tankesmedjan Global Utmaning och styrelseledamot i Global Shapers Community, ett initiativ från World Economic Forum. Återfinns på Aktuell Hållbarhets lista 33 hållbarhetstalanger under 33 år.

Bli partner