Musikmakarna

Ulla Sjöström, grundare och skolchef, Musikmakarna.
Fotograf: Elin Nerpin

Varför har ni valt att vara en officiell A Sustainable Tomorrow-hubb?
– Vi har under flera års tid följt och samarbetat med A Sustainable Tomorrow eftersom dessa frågor är livsavgörande för vår gemensamma framtid. Vi vill ge våra studerande relevant kunskap och de bästa förutsättningarna för att göra skillnad.

Vilka är de viktigaste hållbarhetsfrågorna för er organisation?
– Hur vi kan utveckla våra utbildningar i hållbarhet och värdegrunder på ett sätt som berör och inspirerar till goda livsval och engagemang. Att bidra till ökad jämställdhet, en bristvara i musikindustrin. Genom vår musik bygga broar för fred och inkludering.

Har ni några goda exempel från ert hållbarhetsarbete som ni vill dela med er av?
– Vi genomför årligen på Internationella Kvinnodagen det globala eventet ”Female Songwriters Day” med fokus på att lyfta fram kvinnliga och icke-binära upphovsmän och artister och synliggöra dem på spellistor runt om i världen. Vi arrangerar kreativa låtskrivarcamps med flyktingar, utbildar i musikskapande i utanförskapsområden, jobbar med olika internationella projekt inom låtskrivande och musikproduktion i Afrika, Kosovo, Ukraina med flera länder.

Hur kan er organisation förbättra hållbarhetsarbetet genom denna samverkan med A Sustainable Tomorrow?
– Vi vill förmedla faktabaserad information och inspiration till våra studerande kring att tänka hållbart, ta ansvar och genom musikens makt nyttja möjligheten att påverka allas vår morgondag, redan idag.

Vad har ni för förväntningar på årets fokusområde ”Disruption”?
– Att vi ska få nya insikter vilka konstruktivt ska kunna bidra till fler samarbeten som, baserade på hållbarhet, breddar och stärker våra relationer och nätverk nationellt och globalt.