Mindpark

Helene Tigerström, ansvarig för Mindpark Helsingborg och Mindpark Hyllie.

Foto: Anja Barte Telin

Varför har ni valt att vara en officiell A Sustainable Tomorrow-hubb?
– Vi på Mindpark delar A Sustainable Tomorrows värderingar och uppskattar ert arbete. Vi hade tre stycken hubbar redan 2020 och tror verkligen på konceptet. Den digitala utvecklingen har bidragit till att möten kan göras lokalt på plats samtidigt som vi ser en stor fördel med att vara en del av någonting större. Vi ser fram emot årets upplaga med spänning!

Vilka är de viktigaste hållbarhetsfrågorna för er organisation?
– Genom att dela ytor tillsammans med andra är Coworking en del av delningsekonomin. Vi skapar både hållbara arbetsplatser och förhoppningsvis även hållbara människor genom att främja nya kontakter över gränserna. Det är i mötet mellan människor som nya idéer och samarbeten skapas, vilket i sin tur leder till innovativa lösningar. Genom att tänka hållbart i vår bistro och vårt café vill vi också bidra till nya synsätt på hur man kan äta hållbart.

Har ni några goda exempel från ert hållbarhetsarbete som ni vill dela med er av?
– Varje fredag är menyn ”Rescued Friday”. Då tillagar vi innovativ mat med ett grönt hjärta av råvaror som annars skulle blivit svinn.

Hur kan er organisation förbättra hållbarhetsarbetet genom att samarbeta med A Sustainable Tomorrow?
– Via A Sustainable Tomorrow har vi fått upp ögonen för hur man kan påverka hållbarhetsarbetet genom placering av pensionspengar, vi har därför inlett ett samarbete med SPP.