MATTIAS WEINHANDL

Mattias Weinhandl är tidigare hockeyproffs och numera entreprenör/affärsängel med stort hållbarhetsengagemang.

Berätta om ditt arbete som entreprenör, affärsängel och investerare!
– Jag är aktiv ägare i ett skyltföretag och en restaurang. Sedan har jag varit med och grundat Linköpings affärsänglar som fokuserar på regionala investeringar samt ett annat nätverk, Pluscap, som investerar i hållbara startup-bolag med stor påverkanspotential. Det är ett väldigt roligt och meningsfullt arbete. Jag möter häftiga entreprenörer med innovativa idéer i stort sett dagligen.

Vad gör du för att bidra till en hållbar utveckling?
– Jag försöker göra det lilla jag kan i det dagliga livet och fatta mer medvetna beslut. Jag investerar i och stöttar ärliga människor som vill lösa stora problem som förbättrar världen, vilket är väldigt meningsfullt.

Är det någon fråga som du brinner extra mycket för?
– För mig är hälsa väldigt viktigt. Det blir svårt att hjälpa andra om man själv inte är i balans, vilket är en stor utmaning i dagens samhälle. Food tech är också något jag brinner för då produktion och konsumtion av mat har väldigt stor betydelse för en hållbar planet.

Varför engagerar du dig i A Sustainable Tomorrow?
– Jag brinner för att kunna göra skillnad och då är detta ett väldigt intressant och diversifierat nätverk, vilket är spännande med många människor som man normalt inte möter. För mig är det intressant att höra hur olika företag arbetar med hållbarhetsfrågor i sina verksamheter. Det är tydligt att vi behöver mer samverkan mellan näringsliv, offentliga aktörer, utbildning och civilsamhälle.

2018 blev du utsedd till Årets samhällsutvecklare på Linköpings näringslivsgala. Hur kändes det?
– Det var otroligt kul och stimulerande! Utmärkelsen ger mig en extra boost i det fortsatta arbetet med Linköpings affärsänglar.

Fakta Mattias Weinhandl
Född: 1980
Aktuella uppdrag i urval: ägare till restaurangen Stångs Magasin och skyltföretaget We Link. Medgrundare och partner i investerarnätverken Linköpings affärsänglar samt Pluscap.
Hockeykarriär, klubbar i urval: IF Troja Ljungby, Modo Hockey, New York Islanders, Minnesota Wild, Dynamo Moskva, Sankt Petersburg, Linköping HC
Landslag: Över 100 matcher och tre VM-brons med Tre Kronor