page-header

ÅRETS PROGRAM

Välkommen till den åttonde upplagan av A Sustainable Tomorrows hållbarhets- och framtidskonferens den 16 september 2021. Det blir ett digilogt evenemang med utgångspunkt i Helsingborg och livesändning hos våra hubbar runt om i landet.

Beställ en företagslänk till ert företag eller delta på en hubb tillsammans med andra. Här kan du göra en intresseanmälan så återkommer vi med offert och förslag på ett passande upplägg. Vid frågor, vänligen kontakta info@asustainabletomorrow.se.

Konferensens fokusområde 2021 är Regenerative Business, ett systemperspektiv för att skapa mervärde och accelerera positiv samhällsförändring. Perspektivet, som presenterades vid World Economic Forum i Davos 2020, fokuserar på skalbara lösningar för att skydda, återställa och öka humankapital, miljö och ekonomiska resurser. Det regenerativa perspektivet baseras på lärdomar från naturen.
– Under konferensen ska vi genomlysa regenerativa affärer utifrån socialt, ekonomiskt och ekologiskt perspektiv, berättar Catarina Rolfsdotter-Jansson, innehållsansvarig hos A Sustainable Tomorrow.

PROGRAM

07.30 Incheckning på våra lokala hubbar runt om i landet

08.30-08.40 Välkommen till den digiloga sändningen av den åttonde upplagan av vår hållbarhets- och framtidskonferens. Catarina Rolfsdotter-Jansson, moderator och innehållsansvarig A Sustainable Tomorrow, Bo Nilsson, grundare A Sustainable Tomorrow, Anamaria Vargas, co-moderator, Staffan Hansén, vd SPP, samt utvalda hubbar.

08.40-08.45 Inledningstal av Cecilia Ekholm – Sveriges ambassadör för hållbart företagande

Cecilia Ekholm är ambassadör för hållbart företagande vid utrikesdepartementet. Hennes ansvarsområden inkluderar att driva regeringens arbete för internationellt hållbart företagande i dialog med relevanta aktörer och att företräda Sverige i internationella organisationer såsom OECD och FN.

Foto: Kristian Pohl/Regeringskansliet

08.45-08.55 The business case for regeneration – Laura Storm, expert på regenerativt företagande och ledarskap (eng)

Laura Storm har dedikerat sin karriär åt hållbarhet, organisationsutveckling, klimatpolicy och naturens intelligens. Hon är en av de globala pionjärerna och en thought leader inom det högaktuella området Regenerative Business. För sitt arbete har Laura utsetts till Worldchanger av Greenbiz och rankats som en av de ledande 30 kvinnorna inom hållbarhet och regeneration av Sustainable Brands. Aktuell med boken ”Regenerative Leadership”.

08.55-09.35 Regenerative business: Utmaningar och lärdomar – Galahad Clark, vd för Vivobarefoot (eng)

Galahad Clark har fått stor internationell uppmärksamhet för att ha byggt ett företag som revolutionerar tidigare affärsmodeller och skapar framgång med ett regenerativt perspektiv. Vivobarefoot utmanar sko-, mode- och outdoorindustrin med nya affärsbeteenden och målgrupper. De tar hållbarhetsstrategier och genomförandet ett steg längre. Clark har bland annat grundat initiativet ”Worn Again” tillsammans med H&M för att återanvända material inom modebranschen.

09.35-09.40 Pausaktivitet

09.40-10.00 Den uppfinningsrika planeten – Fredrik Moberg, forskare och grundare av Albaeco

Fredrik Moberg driver organisationen Albaeco och är även verksam som forskare vid Stockholm Resilience Centre. Han kommer att berätta om biomimikry, det vill säga hur biologer samarbetar med arkitekter, ingenjörer och designers för att efterlikna naturens bästa lösningar och skynda på omställningen till ett hållbart samhälle. Aktuell med boken ”Den uppfinningsrika planeten – Biomimikry och naturens lösningar på vår tids utmaningar”.

Foto: Maria Rosenlöf

10.00-10.20 Jenny Lindén Urnes, ägare Lindéngruppen, i samtal med Jakob Trollbäck, grundare The New Division

Jenny Lindén Urnes är ägare och styrelseordförande i Lindéngruppen, ett familjeföretag med fokus på hållbar, långsiktig utveckling av industriföretag. Jakob Trollbäck är grundare av kommunikationsbyrån The New Division och en av skaparna bakom det visuella kommunikationssystemet för FN:s Globala mål.

10.20-10.40 En kompromisslös resa mot regenerativitet – är den möjlig? Eva Karlsson, grundare Houdini Sportswear

Houdini Sportswear har arbetat med cirkulärt och regenerativt företagande i många år och blivit en inspirationskälla för andra bolag. Inspirationen hämtas från naturen och målet är att ha 100% cirkulära produkter redan 2022. Houdini arbetar enligt devisen ”reimagine everything” och strävar efter ett systemskifte till ett regenerativt sätt att leva och verka.

10.40-11.00 Fika

11.00-11.45 Goda regenerativa exempel från olika sektorer i samhället – Nils Phillips (kommunperspektivet) från Mötesplats Social Innovation Röstånga Utveckling, Henrik Linder (näringslivsperspektivet) nordisk hållbarhetschef från Resurs Bank, Karin Heri (civilsamhälleperspektivet) ansvarig för samhällsfrågor och hållbarhet hos svenska mästarna Malmö FF och Anna Richter Olsson (akademiperspektivet) ordförande SUSAS – Stockholm University’s Student Association for Sustainability.

11.45-11.50 Pausaktivitet

11.50-12.45 Global omvärldsbevakning – Fredrik Reinfeldt, föreläsare och rådgivare

Sveriges tidigare statsminister Fredrik Reinfeldt är en återkommande och mycket uppskattad föreläsare hos A Sustainable Tomorrow. För sjätte gången i rad gör han en internationell omvärldsanalys kopplad till årets fokusområde.

Foto: Peter Knutson

12.50-13.00 Vinnare av årets A Sustainable Prize presenteras samt avslutningsceremoni

13.00-14.00 Lunch

14.00-14.10 Introduktion till workshop – Laura Storm (eng)

14.10-15.10 Digital workshop: Regenerative business – Laura Storm (eng)